Strakke spijkerbroeken

strakke mannen cowboy-broek

 

Spijkerbroeken en jeans mode hoofdpagina

Zie hoe spijkerbroeken worden gemaakt

Voorbeelden van maattabellen zoals deze gebruikt worden in de confectie

Zelf een spijkerbroekenmerk beginnen?

Je volgende spijkerbroek online kopen: wel of geen goed idee?

Minirokjes!

Ingezonden vragen over spijkerbroeken en het produktieproces

Alles over de gevaren van (te) strakke jeans

Waar kunnen we je vervolgens heen gidsen?

apple bottom spijkerbroek

Over (te) strakke jeans en de mogelijke gevaren van deze lage heupbroeken

Strakke jeans zijn eigenlijk altijd modieus geweest, maar vooral de afgelopen jaren zijn strakke spijkerbroeken, zeker in combinatie met een lage taille en korte ritsen, bijna net zo populair geweest als de beroemde standaard 5 pocket spijkerbroek.

Veel mensen lijken nog altijd te denken dat strakke vrouwen- en mannenbroeken, ofhele strakke spijkerbroek andere sexy jeans-modellen, onderdeel uitmaken van een soort van fetisj. Deze mensen dienen zich wel te realiseren dat een lage spijkerbroek die amper de kwalificatie "sexy jeans" haalt bij een braziliaanse vrouw, mogelijkerwijs als fetisj-jeans kan worden bestempeld in een puriteins land zoals, bijvoorbeeld, China.

Ondanks het feit dat het merendeel van dit type spijkerbroeken hun oorsprong vindt in dat land, is het zeer moeilijk om een Chinese vrouw te vinden die een dergelijke lage taille strakke spijkerbroek met 2 of 3 inch rits draagt.

Gelukkig zien we in Thailand op straat een heel andere mentaliteit. Waar de meeste westerse tieners er momenteel voor kiezen om hun onderbuik en middenrif weer te bedekken, zien we hier dat een aantal van de moderne kledingontwerpers er juist voor kiezen om meidenbroeken te maken met extreem lage tailles, soms zelfs in combinatie met bijpassende spijkertopjes, denim bustiers of zelfs volwaardige B-H’s van spijkerstof.

Deze nieuwe denim-wear is vaak niet anders dan wat al een tijdje populair is als uitgaanskleding in de europeese danceclubs en op party’s. Het denim ondergoed wat daar vaak getoond wordt is nog niet echt geaccepteerd in het uitgaansleven van Bangkok, maar de korte rokjes al dan niet gemaakt van stretch materiaal lijken wederom hun comeback te maken.

De gevaren van (te) strakke spijkerbroeken

Strakke, "taille knuffelende" spijkerbroeken , zoals vaak gedragen door artiesten als Britney spears, Angelina Jolie en Madonna, zijn onlangs het onderwerp geweest van een gezondheidswaarschuwing.

In januari van het vorige jaar schreef een dokter het Canadese medische verenigingsblad aan met details van de gevallen van drie vrouwen die allen een zenuwafwijking hadden ontwikkeld die overeen kwam met / bekend staat als "carpal tunnel syndroom", wat was veroorzaakt door het dragen van te strakke spijkerbroeken.

Deze dokter, Malavinder Parma, van het Timmins ziekenhuis in Ontario, waarschuwde de dames dat vooral jeans met extreem lage taille een zenuw, die zich net onder het heupbekken bevindt, kunnen beklemmen waardoor men een tintelend, soort brandend gevoel kan gaan ervaren, ook wel bekend als paresthesis. In een uitspraak die waarschijnlijk niet erg populair was bij modebewuste vrouwen, zei hij dat lage taile spijkerbroeken niet geschikt zijn voor gezette vrouwen en dat deze groep zich beter kon houden aan het dragen van middelhoge taille broeken of, nog beter, ruime jurken!

Het zijn echter niet uitsluitend de vrouwen die zich zorgen moeten maken over strakke broeken. Ook de heren, en dan vooral de mannen die graag binnenkort vader wensen te worden, zullen het dragen van strakke broeken moeten beperken. Voor hen kan het dragen van strakke jeans impotentie en beschadigde testikels veroorzaken. Er wordt zelfs verhaald dat in het oude Rusland van de 16e eeuw, de boeren aldaar regelmatig broeken van berenhuid droegen als vorm van geboortebeperking.

Bekende Jeansmerken als Levi's, Wrangler, Lee, Replay, Calvin Klein en Diesel zullen dergelijke historische feiten echter niet al te uitbundig verhalen.

Een wereld van verschil

europeese strakke broekamerikaanse strakke spijkerbroek

Het moge duidelijk zijn dat een ieder een unieke lichaamspatroon heeft en zelfs indelen in overeenkomstige groepen niet makkelijk is.

Zelfs binnen de verschillende rassen vind je vaak zo'n 5 of 6 verschillende lichaamstypen. Aangezien dit erg belangrijk is bij de produktie van strakke broeken zijn de jeans-fabrieken erg afhankelijk van hun cliënten om hen te voorzien van maatspecificaties. In de wereld van vandaag waar mensen constant emigreren en de verschillende rassen zich steeds verder en sneller mengen, is het eigenlijk al niet meer mogelijk om je als jeans-retailer te richten op een enkel land of zelfs op een ethnische groepering. Waar we bij standaard-jeans kunnen spreken van west-europese maten of amerikaanse maten, ligt de situaties bij strakke broeken een stuk minder makkelijk. Het simpelweg sturen van afbeeldingen of foto's van strakke spijkerbroeken is dus eigenlijk overbodig. Aangezien het voor lang niet iedereen mogelijk is om jeans op maat te laten maken, is het dus belangrijk voor de jeans-shop om een kleine doelgroep te identificeren en voor hen een goedpassende en dus comfortabele strakke spijkerbroek te laten maken bij de confectiebedrijven in het verre oosten.

onderdeel van de leukeinfo.nl groep www.leukeinfo.nl © 2005 Valid XHTML 1.0!