Frisse zomermode: de Minirok

sexy mini rokje

 

Zie hoe spijkerbroeken worden gemaakt

Voorbeelden van maattabellen zoals deze gebruikt worden in de confectie

Zelf een spijkerbroekenmerk beginnen?

Je volgende spijkerbroek online kopen: wel of geen goed idee?

Minirokjes!

Ingezonden vragen over spijkerbroeken en het produktieproces

Alles over de gevaren van (te) strakke jeans

Minirok met naaldhakken

 

Het minirokje: bejubeld, gewaardeerd en gehaat.

 

Jeans minirok

 

Comfortabel:

Minirokjes zijn eigenlijk altijd wel in de mode, vooral dankzij hun verfrissende karakter. Nu de zomers ieder jaar langer en warmer worden is er des te meer reden om deze rokjes wederom uit de kast te halen en te genieten van de verkoeling dat zo'n kort rokje biedt.

Vriendelijk Geprijsd:

Ook de prijzen van een minirokje geven een gevoel van verlichting. Als we kijken naar de produktiekosten en de benodigde materialen, dan is een spijkerrokje het goedkoopste kledingstuk wat een spijkerkledingfabriek kan produceren, na de bekende jeans portemonees. De hoeveelheid stof benodigd om een minirokje te maken is ruim minder dan één yard. Over het algemeen is het zelfs mogelijk om uit dezelfde hoeveelheid denim stof die we nodig zouden hebben voor een strakke spijkerbroek, twee minirokjes te kunnen halen. Ook qua transport valt er behoorlijk wat besparing te behalen door spijkerokjes te importeren, ipv broeken. Normaliter passen er zo'n 20.000 broeken in een 40 voets container. In diezelfde container passen met gemake 35.000 minirokjes en andere korte rokjes. De verzendkosten per produkt zullen hierdoor aanzienlijk lager zijn, want resulteerd in een nog lagere bruto adviesprijs.

Sexy:

Waren in de jaren '60 en '70 hoge hakken, nylon kousen en jarretels tekenen van verleiding en erotiek; de moderne zelfbewuste jonge vrouw van vandaag zal eerder kiezen voor een nauwsluitende minirok of hotpants, bij voorkeur met een lage taille, waarbij dan vaak een gedeelte van een tatouage die net boven de billen begint zichtbaar is.

Makkelijk om online te kopen:

Op onze online spijkerbroeken kopen pagina raden we het kopen van spijkerbroeken on-line eigenlijk een beeje af. Voor minirokjes geldt echter een heel ander advies: Altijd doen! De kans dat je een minirokje moet terugsturen is aanzienlijk veel kleiner dan wanneer je een strakke broek zou laten bezorgen. De enige 2 maten die belangrijk zijn voor het kopen en dragen van een minirok zijn die van je middel en de lengte. De lengte van het rokje is makkelijk te verifiëren door een meetlint of liniaal vanaf je middel langs je heup / bovenbeen te houden en in de spiegel te kijken of de lengte wel lang of kort genoeg is. De afmetingen en vorm van de billen en bovenbenen noch de lengte van je benene hebben echt invloed op het kunnen kopen van een minirokje online.

Slimming:

Een bijkomend voordeel van het dragen van een minirokje is dat dit kledingstuk een flateerende werking heeft. Aan het einde van de lente zie je vaak dat je als vrouw toch weer een paar kilootjes extra hebt vergaard van al het stevige wintervoedsel. Dit is een belangrijk arguments om vooral het oude vertrouwde minirokje weer uit de kast te halen, want dat kleedt zoveel meer af dan die strakke spijkerbroek die je vorig jaar tijdens de zomervakantie hebt gekocht. Waarschijnlijk is dit ook de reden dat een minirok een van de meest populair kledingstukken is in de gardarobe van jonge vrouwen van achterin de 20 en begin / midden 30. Een vrouw in een mini-rok ziet er immers altijd aantrekkelijker uit dan een vrouw is een normale broek.

Lekker bruin worden:

Terwijl het voor de Nederlandse of Vlaamse vrouw een groot pluspunt is dat ze mooie bruine benen krijgen van het dragen van een minirokje, ziet men dat hier in Thailand nogal anders. Hier worden vrouwen met een blanke huid bijna aanbeden en wordt iemand met een chocolade gekleurde huid gezien als een boerin of anders soort landarbeider die gedwongen worden om in de brandende zon, zonder bedekking te werken. Een aantal jaren geleden was het zelfs zo erg dat de meeste vrouwen in Bangkok een panty onder hun rokjes droegen, in een poging om de gehate UV stralen weg te houden van hun blanke huidje. Tegenwoordig is dat gelukkig een stuk minder geworden, maar als je een beetje oplet zul je zien dat de Thaise meiden, net als hun Japanse en Koreaanse leeftijdsgenoten, altijd een paraplu of boodschappentassen zo kunnen positioneren dat de zon niet op hun benen, armen en gezicht zal schijnen.

Conclusie:

De confectie-industrie in Nederland en in de rest van Europa zou er goed aan doen om meer mini-, micro-mini of midi-rokken in haar assortiment op te nemen. Iedere vrouw van onder de 40 heeft zeker 1 spijkerrokje in haar kast hangen en zal dat ook zeker eens per jaar willen vervangen of vernieuwen. Doordat prijzen van minirokjes vaak kunstmatig hoog wordt gehouden, onder het mom dat het om een seizoensgebonden mode-artikel gaat, wat regelmatig in de uitverkoop met aanzienlijke kortingen moet worden verkocht, onstaat een visueuze cirkel, die alleen kan worden doorbroken door de prijzen van deze rokjes op een voor iedereen acceptabel prijsniveau te brengen.

onderdeel van de leukeinfo.nl groep www.leukeinfo.nl © 2005 Valid XHTML 1.0!